0 artikelen - € 0,00

You are currently on:

Blog

Tijd voor verandering! - 18-10-2016


Nieuw logo, nieuwe collecties…nieuwe winkel?

Zoals een tijdje geleden aangegeven en zoals de oplettende klant al heeft kunnen constateren, ondergaat Het Cleijne Verschil momenteel een gedaanteverwisseling. Geen enorme make-over maar door subtiele aanpassingen in inrichting, assortiment en uitstraling krijgt de winkel toch een nieuw gezicht.

Het was ook tijd voor verandering. Na bijna 20 jaar was de rek er een beetje uit. Niet alleen in de winkel maar ook bij de eigenaars…waaronder ik dus. Al geruime tijd worstelde ik met de toekomst van de winkel, wel of niet doorgaan, wel of geen nieuwe koers in slaan, wel of geen assortimentswijziging doorvoeren…en zo ja, hoe dan en waarmee en waarheen?

Het was snel duidelijk dat we terug moesten naar de basis. Het Cleijne Verschil heeft vanaf het begin gedraaid om nostalgie. Veel van ons assortiment, of het nu antiek, vintage of nieuw is, valt qua stijl te plaatsen in de periode 1900 – 1940. Daar zullen we ons voortaan nog meer op richten. Of het nou gaat om aardewerk, glaswerk, woonaccessoires, prenten of sieraden…het zal allemaal een nostalgische, romantische of klassieke uitvoering hebben.

Maar voor mijn gevoel ontbrak er nog iets. Het plaatje was nog niet compleet.

En toen wist ik het opeens…hoewel…opeens. Daar ging wel wat aan vooraf, namelijk de geboorte van mijn dochtertje. Tien maanden geleden mocht ik moeder worden. Een groter geluk kon mij niet overkomen. Op mijn queeste naar babyspulletjes vond ik niet snel wat ik zocht. Ik was op zoek naar, je raadt het al, nostalgie! Naar velours kruippakjes met katoenen kraagjes, jurkjes van broderie, gehaakte vestjes, lieve babyknuffeltjes, ouderwetse rammelaars. Maar wat ik vond waren de prachtigste outfits en accessoires in knalkleuren, wilde prints en hippe teksten. Dat paste echter niet in mijn baby-wereldje van pasteltintjes, zachte donsjes en warme wolletjes. Wel kwam ik hetgeen ik zocht veel tegen in België en Frankrijk. En opeens viel het kwartje… waarom gaan we zelf geen babycollectie samenstellen van artikelen die goed aansluiten op onze hang naar nostalgie maar die ook goed aansluiten bij de rest van ons assortiment?!

Zo gezegd, zo gedaan…en er is inmiddels een klein hoekje met baby-artikelen (waaronder Peter Rabbit knuffels, hoe nostalgisch!) gecreëerd in de winkel. Nu nog bescheiden maar dit zal zeker uitgebreid gaan worden in de toekomst!

Dus inderdaad: nieuw logo, nieuwe collecties…maar nog steeds Het Cleijne Verschil!

Wees welkom!

Hartelijke groetjes,

Kirsten Wehman


<< Overige Blogs